Om

Hej! Lotta Nordling heter jag och jag är ägaren till Kullaharmoni! Kullaharmoni säljer hudvårdsprodukter som innehåller aloe vera från varumärket Dr. Melumad Avera, samt sköna ullkläder och ponchos inköpta från bland annat Nyzeeländska märket MKM. Kullaharmoni är den enda återförsäljaren av detta märket i Norden!


Leverantörer

Kullaharmoni köper in sina produkter från olika leverantörer, såsom ovannämnda Dr. Melumad Avera och MKM. Dock säljer Kullaharmoni också märkena Lothlorian (också från Nya Zeeland), Engel från Tyskland, Janus från Norge, Mariedal Design från Alingsås, och Cai från Värnamo! Nedan följer en kortfattat beskrivning av dessa märken och deras verksamhet.

MKM

MKM, eller Manawatu Knitting Mills är ett Nyzeeländskt företag baserad i Manawatu-regionen, som skapar stickade plagg av lokala råvaror, såsom possum merino-ull, New Zealand Wool och deras egna textiler som silke. Med över 135 år av erfarenhet har företaget mycket kunskap kring naturliga textilfibrer och hur man använder de för att producera klädesplagg av mycket hög kvalité.

Lothlorian

Lothlorian Knitwear är också ett Nyzeeländskt företag som skapar klädesplagg och olika accessoarer såsom mössor, vantar, ponchos, och halsdukar. Även detta företag använder sig av possum merino-ull, och all ull som används i Lothlorians plagg görs i Nya Zeeland. Produktionen av alla plaggen sker i deras egna fabriker och Lothlorian använder sig av de senaste teknologiska utvecklingar för att kunna skapa plagg och accessoarer som är av hög kvalité.

Engel

Varumärket Engel i Tyskland har producerad kläder i över 85 år, där de använder sig av ekologisk merinoull och en blandning av merino och silke (70% ekologisk). Företaget har en bred kollektion med kläder och underkläder för bebis och barn, speciell framtagna plagg för för tidigt födda barn, samt underkläder för vuxna och en liten kollektion med ytterkläder. Kullaharmoni har främst damkläder men även en del herrkläder. Barnkläder kan beställas!

Alla färgämnen som används i tillverkningen av kläderna har alltid varit fria av skadliga ämnen och tunga metaller. Deras vision är nämligen att alla saker som används i produktionen ska vara biologisk nedbrytbara, samt inte förorena mark, luft eller vatten. För att kunna hålla sig till denna vision, kontrolleras företaget regelbundet av oberoende certifierade laboratorie och myndigheter.

Janus

Janus’ fabrik etablerades 1895 och är idag en av Europas ledande producenter av underkläder. I fabriken i Bergen, som är den enda i sitt slag, produceras underkläderna och strumpor till både barn och vuxna. Janus är kanske mest känt för sina ullkläder som inte kliar och är sköna för huden.

Mariedal Design

Mariedal Design, som är baserad i Alingsås i Västergötland, tillverkar också kläder i 100% ull. Alla tyger som används i deras produktion tillverkas och sys i deras ateljé. Mariedal tillverkar bland annat klänningar, ponchos och koftor, samt olika accessoarer.

Cai

Sist men inte minst är Cai, vars fabrik ligger drygt en mil utanför Värnamo, ett svenskt företag som tillverkar olika typer av strumpor, för vardag och fest, jobb och fritid. Företaget har varit aktivt sedan 1946 och strävar efter att producera sköna strumpor för alla tillfällen, i naturliga råvaror som är sköna att ha på sig och som är bättre för miljön.